maanantai 11. elokuuta 2014

Kesäkurpitsa-halloumipihvit

Toissapäivänä syötiin kesäkurpitsaa pihvin muodossa Yhteishyvän reseptiä mukaillen. Taikina oli tosi vetistä, joten suosittelen valuttamaan kesäkurpitsaraasteen siivilässä ennen muiden aineiden lisäämistä. Taikinan koostumus oli myös aika haastava paistettavaksi, joten lisäsin toiseen satsiin pari ruokalusikallista vehnäjauhoja. Jos teen toiste niin saatan lisätä vielä yhden perunan raastettuna.



Kesäkurpitsa-halloumipihvit
1 kesäkurpitsa
150 g halloumijuustoa
1 kananmuna
0,5-1dl vehnäjauhoja
oliiviöljyä paistamiseen

Limetti-jogurttikastike
1 dl turkkilaista jogurttia
0,5 limetin raastettu kuori ja mehu
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus rouhittua mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna sen maustua pihvien teon ajan. Raasta kesäkurpitsa ja laita raaste siivilään, jotta ylimääräinen neste poistuu. Raasta myös halloumi karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteet kulhossa kananmunan kanssa. Lisää vehnäjauhoja kunnes koostumus on sopiva. Paista pannulla öljyssä miedolla lämmöllä pieniä pihvejä. Anna pihvien ruskistua molemmin puolin. Tarjoile limetti-jogurttikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti