perjantai 1. elokuuta 2014

Pitaleipää hummuksella ja falafelilla


Tänään kokkailtiin oikein pitkän kaavan mukaan. Meille tarjottiin Ruotsissa kyläillessämme herkullista libanonilaista ruokaa ja siitä innostuneina etsittiin kotona keittokirjasta sopivat välimerelliset reseptit. Jo puolen päivän maissa laitoin pitaleipätaikinan kohoamaan ja sen jälkeen aloin valmistamaan hummusta ja falafeltaikinaa. Lopuksi innostuin vielä tekemään tomaatti-sipulisalaatin ihanien tuoreiden yrttien korianterin, mintun ja persiljan kera. Muina lisukkeina oli kaupan valmista chilikastiketta, limepikkelsiä ja turkkilaista jogurttia. 

Jälkiruoaksi nautimme itsetehtyä vaniljajäätelöä, sillä olihan uutta jäätelökonettakin pakko testata... 

Pitaleipien ja hummuksen resepti kirjasta Hillasoilta oliivilehtoihin - ruokaohjeita maailmankylästä
Falafelien ja yrtti-tomaattisalaatin resepti kirjasta Vegestan - kasvisruokaa Lähi-idästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti