keskiviikko 13. elokuuta 2014

Kesäkurpitsapaistos

Kesäkurpitsapaistos tomaatilla ja mozzarellalla on meillä loppukesän herkku. Nyt kun kasvihuoneessa alkavat myös tomaatit punertaa niin oli sopiva hetki valmistaa uuniruoka italialaiseen tyyliin. Tässä minun muunnokseni reseptistä.


aurinkokuivattua tomaattia
valkosipulinkynsi
oliiviöljyä 
suolaa
pippuria
yrttejä; oreganoa, basilikaa, persiljaa
tomaattipyrettä
4 tomaattia
kesäkurpitsa
mozzarellaa

Aloita valmistamalla tomaattikastike. Pilko reilusti aurinkokuivattua tomaattia kattilaan. Purista joukkoon valkosipulinkynsi, lisää tilkka oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Laita kattila tulelle. Lisää joukkoon kuivattua oreganoa, pikkupurkillinen tomaattipyrettä sekä pari tuoretta tomaattia pilkottuna. Anna kastikeen porista hiljaisella tulella noin 10-15 minuuttia.

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Levitä kesäkurpitsaviipaleet leivinpaperin päälle ja ripottele päälle suolaa. Odota, että ylimääräinen neste alkaa tihkua pinnasta ja pyyhi se pois talouspaperilla ennen kuin laitat viipaleet pannulle. Tällä välin voit viipaloida loput tomaatit ja mozzarellajuuston. Paista, pariloi tai grillaa kesäkurpitsaviipaleet nopeasti vähässä oliiviöljyssä, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

 

Asettele kesäkurpitsaviipaleet laakeaan uunivuokaan tasaiseksi, ohueksi kerrokseksi ja niiden päälle tomaatinviipaleet samaan tapaan. Levitä päälle kerros kastiketta ja lopuksi mozzarellaviipaleet. Paista noin 200-asteisessa uunissa vartin verran tai kunnes juusto on sulanut kauniisti. Viimeistele tuoreilla basilikanlehdillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti